Ev güvenliği, her ev sahibi için en önemli konulardan biridir. Son yıllarda teknolojik gelişmelerle, alarm sistemleri, akıllı kilitler, aydınlatma sistemleri ve güvenlik kameraları hem daha ulaşılabilir hem de daha fonksiyonel hale geldiler. Hazırladığımız bu kılavuzda, evinizi daha güvenli hale getirmenize imkan sağlayacak sistemleri seçmenize yardımcı olmaya çalışacağız.

Ev Güvenlik Sistemleri Türleri

Evinizi daha güvenli hale getirmek için satın alabileceğiniz sistemlerden en yaygın olanları şunlardır:

Hırsız Alarm Sistemleri

Hırsız alarm sistemleri en temel ev güvenlik sistemleridir. Evinizi hırsızlıktan korumak için basit ve uygun fiyatlı seçeneklerdir. Temel alarm sistemleri genellikle açıldıklarında bir alarmı tetikleyen kapı ve pencere sensörlerini içerir. Bazı sistemler ayrıca hareket dedektörleri ve sirenler içerir. Alarm sistemi devreye girdiğinde sesli ve ışıklı uyarı verir, böylece çevredekileri ve ev halkını olası bir tehlikeye karşı uyarır. Temel bir alarm sistemi, uygun maliyetli ve basit bir çözüme ihtiyaç duyan ev sahipleri için mükemmel bir başlangıç noktasıdır. Ayrıca alarm sisteminizi herhangi bir tehlike anında polis, itfaiye yada ambulans yönelendirme yetkisine sahip bir alarm haber alma merkezine bağlayabilirsiniz.

Güvenlik Kameraları

Smart Home Camera

Güvenlik kameraları, hırsız alarm sistemlerinden sonra evinizi daha güvenli hale getirmek için kullanabileceğiniz en önemli bileşenlerdir. Evinizde olup biteni uzaktan izelemek ve potansiyel hırsızları caydırmak için evinizin içine veya dışına yerleştirilebilirler. Günümüzde çoğu kameralar hareket algılama ve gece görüşü gibi özellikler içerir. Güvenlik kameraları, evlerini her yerden izlemek isteyen ev sahipleri için idealdir.

Akıllı Kilitler

Akıllı kilitler evinize ekstra güvenlik ve konfor sağlamanın en iyi yollarından biridir. Akıllı telefonunuz aracılığıyla kontrol edilebilirler, böylece kapılarınızı her yerden kilitleyebilir ve açabilirsiniz. Bazı akıllı kilitler parmak izi, anahtarsız giriş ve sesle kontrol gibi daha ileri özellikler de içerir. Akıllı kilitler sayesinde, evinizin kapısını tanıdık biri için uzaktan açabilirsiniz. Ayrıca evinizin kapısının ne zaman, kim tarafından ve hangi yöntemle açıldığı ile ilgili raporlama ve anlık bildirimler alabilirsiniz .

Akıllı Kilit

Akıllı Işıklandıma Sistemleri
Akıllı ışıklar, evinizin güvenliğini artırmanın başka bir yoludur. Bu ışıklar akıllı telefonunuz aracılığıyla kontrol edilebilir ve belirli zamanlarda veya hareket algılandığında açılıp kapanacak şekilde ayarlanabilir. Bu, siz uzaktayken bile birinin evde olduğu izlenimini verebilir. Akıllı ışıklar, potansiyel hırsızları caydırmanın ve evinizin güvenliğini artırmanın ekonomik ve etkili bir yoludur.

Doğru Ürün Kombinasyonunu Seçmek

Güvenlik sisteminizi seçerken, evinizin fiziksel durumuna farklılık gösterebilecek ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurmanız çok önemlidir. Örneğin, büyük bir eviniz varsa, tüm alanları kapsamak için birden fazla kameraya ihtiyacınız olabilir. Sık seyahat ediyorsanız, evinize erişimi uzaktan kontrol etmenize izin vermek için bir akıllı kilit ve uzaktan yönetebileceğiniz ışıklandırma sistemi iyi bir seçenek olabilir.

Özellikle hırsız alarm sistemi seçimi ve kurulumu için profesyonel bir firmadan hizmet almanız gerekebilir. Sisteminizi tasarlarken kurulum maliyeti ve aylık izleme ücretlerini de dikkate almak önemlidir. Kameralarınız için Bulut Depolama Hizmeti, alarm sisteminiz için Alarm İzleme hizmeti satın alabilirsiniz.

Evinizi Güvende Tutmak İçin İpuçları

Yukarıda belirttiğimiz güvenlik sistemlerine sahip olun yada olmayın, evinizi daha güvende tutmak için atabileceğiniz birkaç adım daha var::

    • Potansiyel hırsızları caydırmak için dış mekan aydınlatması kurun.
    • Kapılarınızı ve pencerelerinizi daima kilitli tutun.
    • Yedek anahtarlarınızı güvenli bir yerde saklayın. Paspasın altı güvenli bir yer değildir.
    • Bahçe ve garaj kapınızı kapalı ve kilitli tutun.
    • Posta kutunuza atılan veya kapınızıa bırakılan ilan, broşür vb. materyalleri temizleyin. Bu uzun süredir evde olmadığınız imajı verir ve hırsızların ilgisini evinize çekebilir.
    • Pahalı ev eşyalarınızı camdan kolay gözükecek şekilde yerleştirmeyin veya perdelerinizi bu eşyalarınızı göstermeyecek şekilde kapatın.
    • Tatil planlarınızı sosyal medya üzerinden paylaşmayın.
    • Pahalı ev eşyalarınızı sosyal medya üzerinden paylaşmayn. Paylaştığınız resimlerden GPS koordinatlarının alınabileceğini unutmayın.
    • Bu ipuçlarını izleyerek, evinizin güvenli ve emniyetli hale getirebilirsiniz.

Her üründe olduğu gibi güvenlik sistemlerinde de kaliteli ve kalitesiz ürünler mevcuttur. Bu nedenle güvenlik sisteminizi seçerken güvenilir markaları tercih etmenizi öneririz. Ayrıca bu konuda iyi referanslara sahip bir profesyonelden hizmet almanızı tavsiye ederiz. Güvenlik sistemi sağlayıcınız evinizin güçlü ve zayıf yanlarını bilen kişi olacağından bu konuda seçim yaparken hassas davranmanız gerekecektir. Bu konuda bilgi, tecrübe yada referans eksiği olan firmalardan uzak durmanızı tavsiye ederiz.

Herkese huzurlu ve güvenli evlerinde mutlu günler dileriz!